2018. december 18., kedd

Simon X. Rost: Aki sosem alszik

Író: Simon X. Rost
Cím: Aki sosem alszik
Műfaj: Krimi, kalandregény
Kiadó: Magistra
Megjelenése: 2017
Oldalszáma: 420 oldal
Fordította: Balla Judit


"A lövés ébresztette fel."


Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng Tom Sawyer neve. Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai című regényének a főszereplője. Sajnos én még nem nem olvastam az eredeti történetet, annyit azért tudok róla, hogy egy árva fiúról szól, akit a nagynénje nevelt fel. A könyvben az ő kalandjairól és életéről olvashatunk. Nos, Simon X. Rost regényében is megmaradt ez a felállás, hiszen Tom a főszereplőnk árva, aki sok év múlva haza utazik Petersburgbe. A férfi alvás problémákkal küzd az elnök halála óta, ezért a személyisége kissé hűvös volt a számomra, de idővel megkedveltem a karakterét. A haza utazása után nem sokkal később Tom megtudja, hogy a nagynénje, Polly néni meghalt. Viszont, mint kiderül nem természetes úton hunyt el a hölgy, hanem valaki meggyilkolta. A helyszínelés során megismerhetjük a serrifet és Tom unokatestvérét is, akik szeretnék ha Tom segítene a nyomozásban. Viszont a férfi nem nagyon szeretné ezt elvállalni, hiszen lelkileg teljesen a padlón volt és fizikailag sem érezte magát a legjobban az alvás problémai miatt.
"Ujjaival beletúrt hosszú, hullámos sötét hajába, amelyben halántékánál ősz szálak csillantak meg. Nem csoda mindazok után, amiken keresztül ment."
Igen ám...de a gyanúsított nem más, mint Tom egykori jóbarátja, Huckberry
Finn. Számomra nagy meglepetés volt a történet hangulata. A sztori átal az 1860-as évekbe repülhettem vissza, amely lenyűgöző hangulatot adott a regénynek. A gyilkosság, a nyomozás és az, hogy a nyomozó fejével gondolkodhatunk a történetben, nagyon izgalmas volt. A romantikus szál pedig pont megfelelő volt. Összeségében nekem tetszett, mert egy fordulatos krimit olvashattam. Akik szeretik a nyomozós és izgalmas regényeket, bátran olvassák el.
"Nem létezik mentség arra, amit ezek a szörnyetegek tesznek, gondolta mindig. Mégis fel kellett ismernie a közös vonásokat a gyilkosok élettörténetében: Iszákos, verekedős apa, szörnyű gyermekkor, törvényenkívüliség."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jóga párna / Green-Echo / 🌱