2022. augusztus 4., csütörtök

Köntös

 Válassz magadnak egy igazán kényelmes köntöst, amely akár ajándékba is tökéletes választás lehet. Nincs is jobb érzés a reggeli zuhany vagy az esti fürdés után belebújni egy pihe-puha köntösbe. 

Választhatsz vékonyabb anyagú és vastagabb anyagút is. A vékonyabb anyagú remek lehet a nyári időszakban, míg a vastagabb anyagú nagyon jó szolgálatot tehet a hidegebb, télies időkben. Többféle színben, mintában és méretben elérhetőek női, férfi és gyermek köntösök egyaránt. A kis mérettől a nagyobb méretig találhatsz kedvedre való színűt és mintájút. Akár az egész család számára be lehet szerezni egy kellemesen puha és kényelmes köntöst. Játszadozz a színekkel és bátran válassz élénk, vibráló színű darabot, amely jókedvre derít téged a legborongósabb, szürke napokon is. A legpuhább női köntös anyag a wellsoft.  Ha simogató érzésre, puhaságra vágysz, válaszd ezt.

Ha pedig inkább a minimalista stílus kedvelője vagy, válassz egyszerű mintájút vagy földszínű köntöst. Ilyen például a bézs, a barna, a szürke, a fehér vagy éppen a fekete. 

Érdekességek: 

Az öltözködés történetében a köntös eredete régre nyúlik vissza. Annó, a legtöbb viselt ruhadarab neve köntös volt, ám ma már azonban csak egyfajta ruhadarabot értünk alatta. 

Az ókori Görögországban a katonák és a lovasok kedvelt ruhadarabja volt, amely gyapjúból készült. A bal vállukra vetették és a jobb válluk felett csatolták össze, ezáltal a jobb karjuk szabadon maradt és könnyebben tudtak mozogni harc közben. 

A könnyen felvehető ruhadarab, amely közvetlenül érintkezik a testtel, ma már igazán közkedveltté vállt. 

A köntösöket nem csak otthon viselhetjük, hanem kórházban és úszodában is, ahol a fő cél az ápol és eltakar funkció valamint, hogy a viselése által védekezzünk a megfázás ellen. 

A köntösöket három csoportba oszthatjuk: 

- hétköznapi fürdőköntös 

- otthoni köntös 

- női köntösök 

Hétköznapi fürdőköntös:

Ezeket a hétköznapi tisztálkodás után szokták viselni az otthonukban. Elérhetőek rövid és hosszú változatban is. Kíváló a nedvszívó képességük, az anyaguk pedig vastagabb. Legtöbbször frottír anyagból készülnek, amely kellemesen puhává teszi a terméket. Az utóbbi években megjelentek különböző színekben, formákban és mintákban. 

Otthoni köntös:

Az otthoni köntös mi nálunk nem túl gyakori viselet. A tengertúlon viszont hatalmas népszerűségnek örvend. Ahogy a nevében is benne van, egy otthoni viseletként funkcionál. Fel lehet venni pizsamára is, amely nagyon kényelmes, köszönhetően a vékonyabb és könnyedébb fazonnak, illetve a pamut és selyem anyagának. 

Női köntösök:

A női köntösök manapság a legdivatosabbak. Fantasztikus kiegészítői lehetnek a fehérneműknek is. Remekül kiemelik a hölgyek alakját és számtalan színben, illetve mintában elérhetőek. Választhatunk különböző hosszúságút, vékonyabb és vastagabb anyagút is. Egyszerű vagy éppen díszesebbet, szegéllyel ellátottat is kínálnak a vásárlók részére. Különleges alkalmakra is szintén bőséges kínálat áll rendelkezésre, a szexi daraboktól kezdve egészen az egyszerűbb, nőies darabokig. 

A legnépszerűbb anyagok női köntösök esetében: selyem, szatén, elasztán, poliészter. 

Mindenképpen érdemes beszerezni egy jó minőségű köntöst, amely kellemesen melegen tart, puha, kényelmes és általa otthon is csinosak lehetünk! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Melchy