2017. augusztus 1., kedd

A csábítás kilenc szabálya


Író: Sarah MacLean
Cím: A csábítás kilenc szabálya
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Könyv megjelenése: 2013
Könyv terjedelme: 496 oldal

Hány sütit érdemel?
🍪🍪🍪🍪🍪

Itt tudod megrendelni:

Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk.













Már serdülő kislány korom óta odáig vagyok a történelmi romantikus regényekért, ezért már pár hónapja kinéztem magamnak ezt a könyvet. Viszont sokáig halogattam az olvasását, de végre kezembe vettem és meg kell mondanom teljesen magába szippantatott a története.
Ugye adott egy vénkisasszony, aki önértékelési gondokkal is küzd a testalkata és a neve miatt. Viszont pár évvel ezelőtt egy éjszaka, mikor a bálból elmenekült Callie és inkább egy padon álmodozott, megjelent előtte Gabriel Ralston. Gabriel jóképű, igazi szoknyapecér. Még is képes volt pár perc alatt boldoggá tenni Calliet a bókjaival és őszinteségével. A lány szerelmes lett a férfiba. Még évek múltán is csak Gabriel jár az eszébe.
 "Közelebb hajolt hozzá, nagyon lassan, mintha attól félt volna, hogy megijeszti. Egy rövid pillanatig ajkaival hozzáért a szájához, de a lány rögtön félreugrott, és a szája elé kapta a kezét."

De a kisasszony megelégeli a mostani helyzetét, ezért ír egy kilenc pontból álló listát, amelyen a következők szerepelnek:
1. Szenvedélyesen megcsókolni valakit.
2. Szivarozni és whiskyt inni.
3. Férfi nyeregben lovagolni.
4. Vívni.
  5. Párbajozni.
6. Pisztollyal lőni.
7. Férfiklubban kártyázni.
8. Végig táncolni egy éjszakát.
9. Úgy öltözni, hogy szépnek tartsanak csak egyetlen egyszer.

"– Az átkozott listájára gondol, ugye?
– Nos, ön kívánta, hogy a kísérete nélkül ne pipáljak ki egyetlen további pontot sem.
– Igen, ez így van.
– Természetesen Oxfordot is megkérhetném… – kezdte, de félbehagyta a mondatot, ami a férfiból halk nevetést váltott ki.
– Látom, kezd rájönni, hogyan játszadozhat velem, maga kis bestia. Nos, rendben. Akkor kipipálunk egy újabb tételt a listáján. Melyik legyen az?"


Nagy reményeket nem fűztem a regényhez, hiszen sok hasonló könyvet olvastam már ebben a műfajban. Viszont ez kiemelkedik az eddigi összes olvasott könyveim közül. És nem a történelmi romantikus regények közül, hanem komplex, az összes műfaj közül.
Hogy miért?  
Mert elbűvölt és magával ragadott a történet. Calliet, a főhősnőt nagyon megkedveltem, mert nem félt neki állni a kilenc pontnak. Pedig valljuk be, hogy ezek a pontokat igen nehezen lehetett végre hajtani az akkori korban, hiszen a társadalom szemében ezek elfogadhatatlan cselekedetek voltak a hölgyek számára.
Gabrielt pedig imádtam. Igazi férfi, akit nem érdekli, hogy mások mit gondolnak róla. Szenvedélyes, vicces és szerethető karakter. 

"– Figyelj most rám. Mindent nem is tudok felsorolni, ami szép rajtad – el lehet veszni a szemeidben, a csodaszép, telt ajkaidban, a selyemfinom hajadban, a lágy, telt vonalaidban, az alabástromszínű, hibátlan arcbőrödben, és abban, ahogy finoman elpirulsz. Nem is beszélve a melegségedről, aztán arról, hogy milyen okos és humoros vagy, és arról, ahogy engem mindig elvarázsolsz, ha csak belépsz egy szobába."

Összességében oda és vissza vagyok még most ezért a könyvért. :)
Ajánlom mindenkinek aki szereti a romantikus, humoros regényeket egy kis erotikával megfűszerezve.  

Borító: 5/5
Fülszöveg: 5/5
Történet: 5/5*
Kedvenc szereplő: Gabriel


Henrietta


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Melchy