2019. május 26., vasárnap

Chloe Seager: Randikatasztrófák

Író: Chloe Seager
Cím: Randikatasztrófák
Sorozat: Emma Nash 1.
Műfaj: Ifjúsági
Kiadó: Menő Könyvek
Megjelenése: 2019
Oldalszáma: 336 oldal
Fordította: Molnár - Hartinger Emese

"Rám néz és megcsókol.
Emlékszem, hogy utána sokáig nem beszéltünk. Csak feküdtünk a fűben, és a csillagokat bámultuk."

Én és a könyv.....

A történet főszereplője egy 16 éves lány, Emma. A lánnyal nemrégen szakított a pasija, Leon. Valósághűn, a fiatalok életében fontos szerepet játszik a facebook. Emma is a közösségi oldalon tudja meg, hogy az exbarátja kapcsolatba került egy másik lánnyal.
Emma ezt nem igazán tudta helyén kezelni, így kutakodni kezdett a facebookon keresztül az exe és annak a barátnője után.
Bevallom őszintén, hogy lány ezen viselkedését nem igazán tudtam megérteni. A tinik ezt szokták tenni szakítás után? Ha igen, jobb lenne elfogadniuk azt, hogy ami megtörtént, az már a múlt. Majd jön egy másik személy, aki begyógyítja a megsebzett szívüket! ☺
Na, de visszakanyarodva a történethez. Maga a regény jól felépített volt és könnyen, gyorsan olvasható.
Olyan témát dolgoz fel, amely igazán közel állhat fiatalokhoz. Ilyen például az első szerelem, első szakítás és a továbblépés.
Első sorban fiatalabbaknak, középiskolásoknak tudom ajánlani a regényt, mert a témája szerintem érdesebb és hasznosabb lehet a számukra, mint az idősebb korosztály számára.
Én már kinőttem a tini korszakból, de még így is egy aranyos történet volt a számomra. Nem lett a kedvencem, de örülök annak, hogy elolvashattam. Köszönöm szépen Menő Könyvek a lehetőséget! ☺

Az íróról....

🌸 Chloe Seager 🌸
Londonban nőtt fel az anyukájával és a cicájával, Katie-vel. Drámairodalmat tanult az egyetemen, de rádöbbent, hogy sosem lesz belőle színész, viszont ekkor jött rá, mennyire szereti a gyerekkönyveket, így most YA - és gyerekkönyvekkel foglalkozik. Londonban él a barátjával és a halával. A Randikatasztrófák az első könyve.

Megtetszett?
Ide kattintva, megrendelheted. ☺ 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jóga párna / Green-Echo / 🌱