A hetekben egy igazán különleges terméket kóstolhattam meg, méghozzá a Frupka sült teát!
A sült tea egy gyümölcskoncentrátum, amely friss gyümölcsökből készült.
Az elkészítése roppant egyszerű: Egy bögrébe beleöntjük a sült teát, majd forró vizet öntünk rá, amellyel már is egy tea szerű forró italt kaphatunk. De elkészíthető jég és víz hozzáadásával is, akár szénsavasan vagy szénsavmentesen. Utóbbi remek lehet a nyári hőségben, de ezt nem volt még alkalmam kipróbálni, viszont pár hónap múlva mindenképpen szeretném majd megkósolni a sült teát hideg italként is.
Forró teaként sokat fogyasztottam az utóbbi hetekben, többféle ízben is.
Kedvencem a vörös áfonya és a mentás alma volt. :)
A sült teában kifejezetten tetszik, hogy nem tartalmaz:
- hozzáadott répacukrot
- tartósítószert
- mesterséges színezéket
- koffeint
- zselésítő anyagot, ízfokozókat
Nagyon egyszerű elkészíteni és igazán finom, különleges ízű ital!
Mivel a célom az, hogy kevesebb cukrot fogyasszak, ezért számomra nagyon nagy segítség volt az, hogy a sült teák nem igényelnek további ízesítést. Én nagyon édesszájú vagyok. A teát 4 teáskanál cukorral iszom, de van, hogy öttel. Tudom, hogy mennyire egészségtelen, éppen ezért szeretnék róla leszokni. Viszont amikor a sült teát iszogattam, a kellemes és pihentető néhány perc alatt, jó volt tudni azt is, hogy nem vittem be feleslegesen még több cukrot a szervezetekbe. Az íze kellemesen édes, de egy kis savanykás íz is megtalálható benne, amelynek a kettő kombinációja nekem nagyon ízlett. Nagyon tudom ajánlani minden tea kedvelőnek és azoknak, akik szeretik az újdonságokat és a különlegesebb ízvilágú, gyümölcsös italokat.
"A gyümölcsöket speciális eljárással, saját recept alapján dolgozzuk fel Csehországban. A rövid sütés során új karaktert vesznek fel a különféle gyümölcsök, ráadásul a sütés egyben tartósítja is őket, így tartósítószerekre már nincs is szükség.
Apropó, Csehország: ott majd’ százötven éves hagyománya van ennek az italnak; a nagymamák a lekvár mellé rendszerint sült teát (csehül „pečený čajt”) is eltesznek, ha elérkezik a gyümölcsszezon. Nyáron is fogyasztható persze, jéghideg szódával vagy fagylalttal, de mindenki a hidegre tartalékolja őket…
Mivel a Frupka csupán fruktózt tartalmaz édesítésként, így cukorbetegek is fogyaszthatják!"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése