2018. december 31., hétfő

Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem

Író: Johanna Lindsey
Cím: Tengernyi szerelem
Sorozat: A Malory család 3. része
Műfaj: Történelmi romantikus
Kiadó: Gabo
Megjelenése: 2008 (eredeti megjelenése 1990)
Oldalszáma: 472 oldal




Egy nagyon kedves könyvmoly ajánlotta nekem Johanna Lindsey könyveit. Ezért a könyvtárban megkerestem az írónő könyveit és meglepően sok könyve volt elérhető a mi helyi könyvtárunkban is. Nagyon kedvelem a történelmi romantikus műfajt, de Johanna Lindseytől még nem volt alkalmam egy regényt sem olvasni, ezért elsőként csak egyet szerettem volna kikölcsönözni, hogy ismerkedjek a stílusával. Végül a Tengernyi szerelem című könyve mellett döntöttem, mert szeretem a kalózos, romantikus regényeket. A történet főszereplője Georgina, aki útra kell a családja egyik jóbarátjával, hogy megkeresse azt a férfit, aki eljegyezte őt még évekkel ezelőtt. Miközben keresték a férfit, találkoztak két hatalmas termetű idegennel, akikkel összeakasztották a bajszukat. Na de itt még nem is történt azon kívül semmi különös, hogy egy szőke hajú óriás a hóna alá vette Georginát és úgy szorongatta, mint aki soha nem akarja őt elengedni.
🌠
" - Ezt meg hogy érted, Mac?
Szerinted nem engedett volna minket távozni?
- Engem igen. Téged viszont úgy szorongatott, mintha soha többé nem akarna elengedni. "(42.oldal)
🌠
A lány éveken át hűséges volt a férfihoz, ám az a háború után feleségül vett egy másik nőt, valamint két gyermeke is született időközben. Georginának természetesen ez nagyon rosszul esett, hiszen ő arra számított, hogy majd a férfi feleségül veszi és boldogan élnek majd, míg meg nem halnak.
Így hát Georginának és Macnek valahogyan haza kellett jutniuk. Pénzük nem volt és az egyetlen hajó, amellyel haza juthattak az a Maiden Ane volt, amelyek a fedélzetére csak is úgy juthatott fel, ha fiúnak adja ki magát és álruhában lesz a kapitány hajós inasa. A kapitány pedig nem más volt, mint James Malory, a szőke óriás, aki a regény kezdetén is feltűnt a kocsmai jelenetben. Ezzel pedig megkezdődtek az igazán szórakoztató és izgalmas szócsata jelenetek James és Georgina között. Szinte faltam a lapokat olvasás közben, amely már jó ideje nem volt rám jellemző. Ez a regény számomra igazi boldogság hormon volt, ezért be is került a kedvenc könyveim közé.
🌠
🌠
Georgina egy bátor és életrevaló lány volt, ezért szimpatikus volt nekem az egész regényen át. Bár azt meg kell mondanom, hogy viccesebben nem is tudhatta volna James tudomására hozni, hogy vonzódik hozzá. James egy szarkasztikus és szenvedélyes férfi szereplő volt, akit egyre jobban meg lehet szeretni a történetben. Nagyon jó humora volt a könyvnek egészen a végéig. A mellékszereplők pedig nagyon jól ki voltak dolgozva, hiszen Georgina és James rokonai is más és más személyiség jegyekkel bírtak, azért igen sokszínűvé vált a regény. A szerelem szépen bontakozott ki és az erotikus jelenetek is ízlésesek voltak. A sorozat többi részét is elfogom olvasni, sőt, valószínűleg Johana Lindsey összes könyvét, mert csodálatos ír!
Ajánlom minden romantika és történelmi romantika kedvelőnek! ☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése