2019. szeptember 9., hétfő

S. Jae- Jones: Alvilági dal (Alvilági dal 1.)

Író: S. Jae- Jones
Cím: Alvilági dal (Alvilági dal 1.)
Kiadó: Menő Könyvek
Műfaj: Fantasy
Oldalszáma: 448 oldal
Megjelenési éve: 2017

" - Benned van valami, ami sokkal tartósabb, mint a szépség - mondta ünnepélyes komolysággal.
- És mi lenne az?
- Báj - felelte egyszerűen. - Báj és tehetség. "

A történetről

A történet főszereplője egy fiatal lány, akinek külseje nem éppen szemrevaló, de a lelke annál is inkább szenvedélyes és tüzes volt. A lány neve Elizabeth, de mindenki csak Liesl-nek hívta. Liesl-nek két testvére volt, egy húga Käthe és egy öccse, Sepp. A húga minden férfit az ujjai közé tudott csavarni, hiszen tüzes és gyönyörű lány volt. Liesl-nek mindig is önértékelési gondjai voltak, hiszen ő csúnyácska volt, míg Käthe az ő szöges ellentetje volt a szőke hajzuhatagával. Az öccse pedig azt kaphatta meg, amely Liesl-nek volt a szíve vágya, vagyis a zenét. Igazából nem értettem azt az apuka részéről, hogy miért csak a fiát tanította zenélésre, miközben a lánya Elizabeth is kiváló tehetség volt. Hiszen mi lehet annál nagyon ajándék, mint hogy az embernek két gyermeke is tehetséges a zenélésben. Sajnos az apuka ezt nem így gondolta és Liesl-t teljesen elnyomta, házimunkára fogta a feleségével együtt a lányt, illetve azt a feladatot adták még a lánynak, hogy vigyázzon a testvéreire. Ezek a feladatok miatt Liesl az évek alatt önzetlenségre tett tanúbizonyságot. Folyton csak másokra gondolt és saját magát a háttérbe szorította, ami miatt boldogtalan lett, még ha ezt próbálta is leplezni a családja előtt.
Ám egy napon a sors úgy alakította, hogy találkozott valakivel a piacon, akiről a nagymamája, Constanze mindig is rém meséket mesélt. Ez a valaki a Goblinkirály volt.
A goblin más néven kobold vagy lidérc elcsábította az alvilágba Käthe-t és Liesl a megmentésére indult. Liesl különös és sötét története ettől a fejezettől vette kezdetét. A könyv első fele nekem egy kicsit lassan indult be, de igazából ezt nem negatívként írom, mert az első néhány fejezetben megismerhettük Liesl családját, akik közül nekem csak az öccse, Sepp volt szimpatikus. A regény második fele már sokkal izgalmasabb volt, mert itt már megjelent a Goblinkirály, aki nagyon érdekes és jól kidolgozott karakter volt. A Goblinkirály amolyan magányos farkas típus, már több feleséget "elfogyasztott" és most keresi az új menyasszonyát. Szerintetek a gyönyörű külsejű Käthe vagy pedig a szenvedélyes lelkű Elizabeth iránt fáj a foga?
A zene fontos szerepet játszott a regényben, amelynek én nagyon örültem, mert én is játszom hangszeren és tudom, hogy milyen rossz érzés ha másokhoz hasonlítanak. Számomra ez a regény sokkal sötétebb volt, mint amire a borító alapján számítottam.

Szereplők

Elizabeth: Elizabeth egy komoly lány, aki egyben önzetlen és megbízható. Nagyon kedveltem az ő karakterét, mert bátor és kitartó volt még a legrosszabb pillanatokban is. Nem mellesleg jó testvér is volt, aki bármit megtett volna a testvéreiért.

Goblinkirály: Ha egy szóval kellene leírnom a karakterét az mindenképpen a "furcsa" szó lenne. Nem igazán tudtam rajta kiigazodni, mert hol hűvös és távolság tartó volt, hol pedig romantikus és kedves. Ő volt számomra a legérdekesebb szereplő, mert kiismerhetetlen volt és pont emiatt remekül megállta a helyét titokzatos Goblinkirályként.

Käthe: Felszínes karakter. Önző lány volt, aki csak magára gondolt. Nem kedveltem őt. Főleg nem a tánc mulatság után, ahol minden goblinnal flörtölt. (Ez akkor is nagyon gáz, ha el volt varázsolva.)

Sepp: Sepp egy aranyos és szerethető fiatal srác, aki nagyon jó kapcsolatban volt Elizabeth-el. (Az LMBTQ szál is tetszett a zongorista sráccal.)

Constanze: Hát én örülök, hogy nincs ilyen hideg nagymamám, mint ő. Számomra mindenképpen negatív szereplő volt. Minden tud, de még is alig segített az unokájának.

Gallyacska és Bogáncs: A két kis goblin huncut és vicces karakterek voltak. Kedveltem őket, főként Gallyacskát.

🎵🎵🎵🎵🎵 / 5

KÜLÖNLEGES TÖRTÉNET A TITOKZATOS GOBLINKIRÁLYRÓL ÉS EGY ÖNZETLEN LÁNYRÓL 🎼💜

Kedvenc szereplőm: A Goblinkirály
Kedvenc mellékszereplőm: Gallyacska
Kedvenc jelenetem: Amikor Elizabeth felkeltette a Goblinkirályt, aki akkor épp pucér volt. :D

Kinek ajánlom az Alvilági dal című könyvet?
Azoknak ajánlom, akik szeretik a sötét hangvételű meseszerű történeteket és azoknak, akik szeretnének egy különleges hangulatú könyvet elolvasni.

Bízom benne kedves Menő Könyvek kiadó, hogy hamarosan elhozzátok nekünk az Alvilági dal 2.részét! 💜 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése