2020. március 23., hétfő

ZÜMMizéria 🐝

🐝 Tudtátok, hogy a méh az egyetlen olyan rovar a földön, amely emberi fogyasztásra alkalmas ételt termel?
🐝 A méhek segítsége nélkül a termények akár egyharmada eltűnne.
🐝 Nagyon sokat segítenek nekünk, embereknek. Akkor mi miért ne segíthetnénk nekik?

Miért szorulnak védelemre a méhek?
A mezőgazdaság élőhelyátalakítása és a rengeteg növényvédőszer használata a világ rovarvilágát kritikus helyzetbe sodorta. 
Egy 2017 októberében megjelent tanulmány szerint Németország védett területein több, mint 75%-al csökkent a repülő rovarok száma, hazánkban pedig a nem megfelelően végzett szúnyogírtás csökkenti sajnálatos módon a számukat.

Örömmel közlöm veletek, hogy a ZÜMMizéria egy nagyon szuper ötlettel állt a világ elé, még pedig azzal, hogy az általuk felkínált ékszerek bevételéből 10%-ot az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek, és a Magyar Madártani Egyesületnek adományoznak.
Én úgy gondolom, hogy ez egy csodálatos és figyelmes gesztus, amelynek én magam is mindenképpen szerettem volna a részese lenni és bemutatni a számotokra is azt, hogy segíteni menő! 
Azon kívül, hogy a méheknek segítünk, igazól magunknak is jót teszünk. A vásárlás során gyönyörű és egyedi ékszerekkel is gazdagabbak leszünk, amelyek akár ajándékként is tökéletesen megállják a helyüket. Sőt! Lehetőség van, akár díszdobozban is kérni a termékeket, szóval ha tökéletes ajándékot kerestek, akkor máris van egy jó lehetőség, amivel még a természetet is véditek!  De ami az ékszereknél is szuperebb, azaz érzés, hogy a vásárlásoddal egy jó ügy felé tettél lépést és támogattad ezáltal a méheket és a környezetet is. 

Az én ZÜMMizériás csomagban egy nyaklánc lapult, amelyhez ajándékba járt egy csodaszép karkötő is. 
Ez egy edzett acélból készült nyaklánc, melynek a medálja 3x3 cm, a lánca pedig 50 cm hosszú. Aranyozott szív alakú a medálja, melyet egy méhecske és egy ezüstözött méhsejt díszít. 

Az ajándék pedig egy ZÜMMizer karkötő volt, amely szintén arany színt kapott és élőben ugyanolyan szép, mint a képeken. 


Segíts a méheknek és légy te is a ZÜMMizéria kis csapat tagja, akik úgy szeretnek segíteni a kis zümmögő méhecskéknek, mint ahogy Micimackó szereti a mézet. 🐝 

Érdekességek a ZÜMMizéria alapítójától: 

"December elején indult el a ZÜMMizéria, és kitartóan haladunk. A 700 oldalkövetőből, mára 2300-ra ugrottunk fel, és a kezdeti 10-20 vásárlóból ma 90-100 vásárlónál járunk. Az a célunk, hogy minél több emberhez elvigyük a méhek hírét, minél több adományt gyűjthessünk és cselekedhessünk valami olyat, amire felfigyelnek az emberek. Az első adományainkból például április elején egy óvodai foglalkozást fog az MME tartani, amin mi is részt fogunk venni. Ezek az oktatások segítenek a picikben bekapcsolni azokat az alapvető értékeket mint: a természet védelme, a méhek fontossága, a rovaroktól való "félelem" átbeszélése, stb.
Negyed év telt el, de még nagyon hosszú út áll előttünk szóval minden támogató erejű vásárlást, és együttműködést  szívesen fogadunk!"
Hajdú Lajos

„A magányosan élő méhek, és számos hasonló életmódot folytató darázsfaj képviselői köztünk élnek a kertekben, a parkokban, az iskolákban és óvodákban, a lakótelepeken - még a sokadik emelet magasában is. Mindenhol ott vannak, ahol virágokat találnak. A mindennapokban azért nem figyelünk fel rájuk, mert ezek feltűnés nélkül, egyedül repkednek, és ami ezzel a „nemszeretem” állatcsoporttal kapcsolatban lényeges szempont - nem támadékonyak.”
Forrás: mme.hu

További képek az ékszerekről:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Melchy