2021. január 27., szerda

Az igazság ligája - Joker francia kártya 🃏 | Best Stuff

 Kedves Olvasóim,

Az elmúlt hónapok során megtapasztaltam azt, hogy az otthon töltött idő akár szórakoztató is lehet. Mi újból elővettük a társasjátékokat és persze a kártyajátékokat is. A mai bejegyzésem pedig az utóbbihoz fog kapcsolódni, ugyanis a Beststuff jóvoltából kipróbálhattam Az igazság ligája - Joker francia kártyát. A kártyajátékok izgalmasak és akár családi vagy baráti összejövetelekkor is remek választás lehetnek! 🎲

https://beststuff.hu/Termekek/Az-igazsag-ligaja-Joker-francia-kartya

Az igazság ligája - Joker francia kártya külseje rögtön magával ragadott, hiszen imádom a DC Comics-ot, amelynek világában az egyik kedvenc karakterem Joker és Batman. Egyszerűen zseniálisnak tartom a kártya külsejét és a minősége is igen magas, így remélem, hogy hosszú éveken át tudunk majd vele kártya partikat csapni. 

Ahogy a képen is látható a kártyacsomag egy fém dobozban kapott helyet, amelyen Batman látható, körülötte pedig vörös "Hahaha" felirat kapott helyet, így már sejthetjük is, hogy Joker erre ólákodik. 

A kártyalapok papírból készültek, amelyek a fémdobozon belül műanyagcsomagolást is kaptak, hogy ne sérüljenek meg. 

Bár a francia kártya nagyon híres és közkedvelt, én összeszedtem nektek pár lényeges dolgot és érdekességet róla. 

Francia kártya:

A francia kártya az egyik leghíresebb és legelterjedtebb kártyatípus. Egy pakli összesen négyféle, egyenként 13 lapból álló sorozatból áll:

- fekete pikk 

- piros káró 

- fekete treff 

- piros szív 

Sorok: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 




Bubi (J) 

Dáma: (Q)

Király: (K)

Ász: (A) 

Az ász felel meg egyesnek, viszont értékében a király után következik, mint a legerősebb lap. A paklit 2 vagy 3 Joker egészíti ki. 

Érdekességek: 

Létezik négyszínű kártya változata is, amely többnyire annyiban különbözik, hogy a káró kék, a treff pedig zöld. 

Eredete:

Pontos eredete sajnos nem ismert, de Perzsiában, Kínában és Indiában fellelhetőek voltak kártyajátékok, különböző időkben. Európában 1370 körül jöhetett Mamlúk-Egyiptomból. Franciaországban 1377-ben jegyezték fel. 

Milyen játék játszható francia kártyával? 

- Huszonegy 

- Bridzs 

- Kanaszta 

- Póker 

- Römi 

- Speed 

A személyes kedvencem a huszonegy, amelyet 52 lapos francia kártyával lehet játszani, viszont a jokereket ki kell venni a pakliból. Másnéven Blackjack-ként is ismerhetitek. A játék célja, hogy a játékos lapjainak összértéke minél közelebb legyen a huszonegyhez, de azt ne lépje túl. 

A lapok értéke 

Ász: 1 vagy 11 ( Egy ha a lapok összértéke az Ász 11-es értékével számolva > 11) 

K, Q, J : 10 

Számozott lapok: A lapon lévő szám értéke (2-től 10-ig)

Blackjack: 2 lap összértéke 21. 

Pl. A + J : 11+10 

Pl: A+Q : 11+10 

Összességében én nagyon örülök, hogy egy ilyen klassz francia kártyát próbálhattam ki és biztos vagyok benne, hogy ezentúl még többet fogunk itthon játszani. :) 

A Beststuff oldalán biztosan megtaláljátok a megfelelő ajándékot a családtagjaitoknak, a barátaitoknak, a párotoknak vagy akár saját magatoknak, hogy ha magatokat szeretnétek meglepni valami szuper tárggyal. 😊

Sőt, hogy ha 20.000 forint felett vásároltok a szállítás ingyenes!

Akár 1 nap alatt megérkezik hozzátok a rendelésetek!

Én teljesen megvagyok elégedve a termékkel és a szállítással is. Ismét nagyon gyorsan megérkezett, már másnap hozta is a futár.

Köszönöm szépen a lehetőséget a Beststuff webáruháznak!

👉 https://beststuff.hu/ 👈





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Melchy