2019. július 25., csütörtök

NEO 3 fiókos komód | Enterieur | 2.rész Összeszerelés

Sziasztok!

A mai bejegyzésemben szeretném nektek bemutatni azt, hogyan lehet könnyedén összeszerelni a Neo 3 fiókos komódot.
Ha esetleg szeretnétek bővebb információt kapni a komódról, erre a linkre kattintva elolvashatjátok a róla készített első bejegyzésemet:
🌸
1.lépés
Elsőként én azzal kezdtem, hogy beszámoztam az útmutató segítségével a bútordarabokat. Egy cetlire számokat írtam le és ennek a segítségével jelöltem meg a komód összeszereléséhez szükséges darabokat.
🌸
2.lépés
A komód aljára a 11.számmal jelölt lap került. Ez masszív anyagból készült, ezért a bútor biztos aljzaton áll. A mérete 764 x 399 x 15 mm. Ennek a lapnak mindkét oldalán található 3-3 db lyuk, amelyekbe bele kell illeszteni a fadarabokat, amelyek egy külön csomagolt zacskóban találhatóak meg. Ajánlott ragasztót is használni, mert így még biztonságosabb a rögzítés. A ragasztó szintén megtalálható a csomagban, külön csomagolva, összesen 2 db. 
🌸
3.lépés
10. és 8. számú bútorlap következik. Ezek a komód oldal lapjai. A 10. számmal jelölt lap kerül a bútor jobb oldalára, míg a 8. számmal jelölt a bútor bal oldalára. Mindkettő mérete 771 x 384 x 15 mm.
🌸
4.lépés
Miután sikerült összerakni a komód alját és oldalait, a 12. számmal jelölt hátlapot óvatosan csúsztassuk a bútor oldalaiban lévő vékony, keskeny résbe, amely azért lett így kialakítva, hogy a hátlapot jól megtartsa. Ez nagyon praktikus, hiszen így még szögelnünk sem kell. A mérete 787 x 748 x 3 mm. 
🌸
5.lépés
Amikor megvagyunk az előző lépésekkel, jöhet is a komód teteje, vagyis a 13. lap. Figyeljetek oda, mert a bútor teteje és alja majdnem ugyanúgy néz ki. Úgy tudjátok megkülönböztetni őket, hogy a bútor tetején nem találhatóak kis lyukak, hanem sima felületű. A mérete 767 x 399 x 18 mm. Itt is a kis fadarabok segítségével rögzíthetjük a bútor oldalaihoz. 
🌸
6.lépés
Miután kész vagyunk a komód nagy részével, most már csak a fiókokra kell koncentrálnunk. A 9.számjeggyel jelölt lapokból összesen 3 db található meg csomagban. A méretük 732 x 50 x 12 mm. Felülre, középre és alulra kell egyet-egyet elhelyeznünk, hiszen fontos szerepet játszanak a fiókok elhelyezésében. A kisebb méretű fadarabok segítségével rögzítjük őket.
🌸
7.lépés
Most már a síneket kell elhelyeznünk. A sínekből összesen 6 db található meg a csomagban. 1 fiókhoz értelemszerűen 2 db sín szükséges. 
Először is a csomagban található kis méretű műanyagból készült dugókat kell elhelyeznünk a komód oldalaiban lévő lyukakban. A sínek felhelyezésekor kelleni fog egy csavarhúzó is, amelynek a segítségével rögzíthetjük őket csavarral. 
Elöl a 3. lyuknál kell lecsavarozni a sínt, a végén pedig hátulról kell számolni és a 12.lyuknál szintén le kell csavarozni csavarhúzó segítségével. Fontos, hogy ezt megfelelően rögzítsük, mert ez biztosítja a fiókok könnyű és csendes működését. Ezt meg kell ismételni a fiók másik oldalán, majd a másik két fióknál is.
🌸
8.lépés
Amikor kész vagyunk a sínek felhelyezésével, neki is állhatunk a fiókok összerakásának. 
Én a legalsó fiókkal kezdtem. Ehhez meg kell keresni a 106. (bal oldal) és 107. (jobb oldal) számú fehér lapokat. A méretük 350 x 196 x 12 mm. Ezek lesznek a fiókok oldalai. A fadarabok segítségével rögzítsük őket a 105. számú laphoz, amelynek a mérete 700 x 196 x 13 mm. Az aljára pedig helyezzük be a 2. számmal jelöl vékony lapot, amely a fiók alja lesz. Hasonlóan járjunk el, mint a komód hátsó oldalának az elhelyezésekor. Ennek a mérete 710 x 349 x 3 mm. Az alsó fiókkal így már készen is vagyunk. Ugyanezeket a lépéseket megtesszük a középső fiókkal és végül jöhet a legfelső fiók összeszerelése is. A legfelső fiókhoz kelleni fog a 103 számú (bal oldal) és a 102. (jobb oldal) számú lap, amelyek a fiók oldalai lesznek. A méretük 350 x 139 x 12 mm. Rögzíthetjük őket fadarabok segítségével a 101. számú laphoz, amelynek a mérete 700 x 138 x 13 mm. Ezután már csak a fiók alját kell behelyezni és készen vagyunk az összes fiók összeszerelésével. Illesztjük őket a sínre és ellenőrizzük őket, hogy könnyedén siklanak-e. Ha minden rendben, helyezzük fel a komód fiókjainak az előlapjait. Az alsó és a középső fióknak a 108 számú lap fog megfelelni, amelyeknek a méretei 762 x 239 x 15 mm. A felső fióknak pedig a 104. számú kap fog megfelelni, amelynek a mérete pedig 762 x 215 x 15 mm. Fadarabok segítségével rögzíthetjük őket. Ezzel pedig készen is vagyunk a komód összeszerelésével. Remélem, hogy hasznos volt számotokra a blog bejegyzésem! 😊

Megtetszett a komód?
Itt rendelheted meg: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jóga párna / Green-Echo / 🌱